Paginakop - econsult test

Aanmelden online hulp

250x198+stoppen+met+alcohol.png

Om je aan te melden maak je een account via onderstaande link. Je hoeft alleen een nickname of je voornaam en een geldig e-mailadres in te vullen. Je krijgt vervolgens een e-mail van NewHealth (dat platform gebruiken wij) om je account te bevestigen. Daarna kun je inloggen en de vragenlijst invullen.

Anoniem aanmelden

Sinds 2014 krijgen wij subsidie van Zorginstituut Nederland. Daardoor kunnen we je ook helpen als je anoniem wilt blijven en niet met je alcoholprobleem naar de huisarts wilt gaan. Door de anonimiteit is de drempel lager en melden mensen zich eerder aan voor hulp. Daardoor kunnen we vaak nog met lichte hulp helpen en het voorkomt dat klachten en problemen verergeren. Deelname gaat buiten huisarts en zorgverzekering om en kost je geen geld.

Als anonimiteit geen voorwaarde voor je is om hulp te zoeken, ga dan naar je huisarts en bespreek welke hulp je bij jou in de buurt kunt krijgen, dan kan je huisarts je doorverwijzen. Steeds meer huisartsen bieden ook lichte hulp binnen de eigen praktijk.

Aanmelding invullen

Wil je anonieme online hulp? Maak dan een account aan. Daarna bevestig je je account. Als je dan inlogt, kom je direct op je persoonlijke startpagina van NewHealth. Je ziet daar Aanmelden Alcohol onder Controle.

Klik daarop en vul de hele vragenlijst in. Klik onderaan op Aanmelding versturen. Een psycholoog beoordeelt op basis van je alcoholgebruik en je klachten of je in aanmerking komt voor een online behandeling.

Beoordeling

Meestal krijg je binnen een week al reactie. Hiervan krijg je melding per e-mail. Je logt in om de reactie te kunnen lezen. Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Je wordt toegelaten, de module Alcohol onder Controle staat op je startpagina en je kunt starten.

  • De psycholoog heeft nog wat aanvullende informatie nodig en stelt nog een vraag waar je antwoord op kunt geven. Daarna wordt je alsnog toegelaten of doorverwezen.

  • We verwijzen je door voor een andere vorm van hulp, omdat online behandeling een lichte vorm van hulp is en niet geschikt in jouw situatie. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als je zoveel drinkt dat er hevige ontwenningsverschijnselen kunnen ontstaan bij stoppen.

Lukt er iets niet of heb je een vraag? Mail naar contact@brijder.nl

Een verzoek bij het aanmaken van je account: probeer een andere aanspreeknaam te kiezen dan Anoniem, want het voor onze behandelaren lastig om alle Anoniemen uit elkaar te houden. Gebruik dus liever je voornaam, je tweede naam, een afkorting van je naam of een naam die je zomaar kiest.