Anonimiteit en privacy

Anonimiteit en Privacy

250x198+stoppen+met+alcohol.png

Wil je hulp om minder te drinken of te stoppen met drinken? Maar wil je dat alleen als je anoniem kunt blijven? Ga naar Aanmeldformulier om je aan te melden. Deelname kost je dan niets en is anoniem.

Welke gegevens hebben jullie nodig?

Als je een account aanmaakt hebben we alleen een e-mailadres en een aanspreeknaam nodig. Je aanspreeknaam kan bijvoorbeeld je voornaam zijn of een zelfbedachte naam. Je e-mailadres kan een bestaand e-mailadres zijn of een speciaal hiervoor aangemaakt e-mailadres van bijvoorbeeld Hotmail of Gmail. Je maakt ook een wachtwoord aan, zodat alleen jij in kunt loggen.

We vragen bij de aanmelding naar je gebruik, je gezondheid en naar lichamelijke en psychische klachten, om te beoordelen of je in aanmerking komt voor hulp via internet. We vragen ook naar je geslacht, geboortedatum, opleidingsniveau en leefsituatie om de hulp goed op je af te kunnen stemmen.

Wat komt mijn huisarts te weten?

Als je anoniem wilt deelnemen, komt je huisarts niets te weten.

Wordt mijn zorgverzekeraar geïnformeerd?

Nee, als je anoniem wilt blijven en toegelaten wordt tot de online hulp van alcohol onder controle, wordt je zorgverzekeraar niet geïnformeerd. Omdat deze anoniem verleende zorg niet kan worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraars, is er een subsidieregeling van Zorginstituut Nederland waar wij gebruik van maken.

Hoe verloopt de communicatie?

Alle communicatie met je behandelaar verloopt via het online programma. Berichten stuur en ontvang je via een contactscherm. Je moet inloggen voordat je berichten kunt lezen en sturen en opdrachten kunt doen.

Je kunt e-mails van Brijder verslavingszorg (wij bieden de hulp aan en de behandelaren werken daar) of New Health Collective (dat platform gebruiken wij) ontvangen, bijvoorbeeld in geval van technische storingen.

Tip: maak een hotmail-account of een gmail-account aan

Als je er zeker van wilt zijn dat anderen de e-mails op jouw computer niet zien, maak dan een Hotmail-account of een Gmail-account aan. Dan ben jij alleen op de hoogte bent van dit e-mailadres en wachtwoord.