Aanmelden voor de online behandeling van Alcohol onder Controle kan sinds 1 april 2014 ook weer anoniem. Is de stap te groot om je huisarts en verzekering op de hoogte te stellen van je deelname? Maar wil je wel hulp om minder te drinken of te stoppen met drinken? Ga naar Aanmeldformulier om je anoniem aan te melden. De behandeling kost je dan niets en is anoniem.

Onderstaande tekst is van toepassing als je hulp wilt via je zorgverzekering.
De online behandeling van Alcohol onder Controle, wordt vergoed door alle zorgverzekeringen in Nederland. Kies je voor anonieme hulp dan is het onderstaande niet van toepassing.

Waarom moet ik mijn naam en adres opgeven?

Bij aanmelding voor de online behandeling word je gevraagd onder andere je naam, adres, woonplaats en geboortedatum op te geven. Deze gegevens worden gebruikt om een elektronisch patiëntendossier (EPD) te maken. Dit EPD is een digitaal medisch dossier waarin administratieve gegevens in combinatie met medische gegevens worden bewaard. Dit EPD wordt opgeslagen in een beveiligde omgeving en is slechts toegankelijk voor daartoe bevoegde medewerkers van Brijder. Deze medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht.

Welke gegevens hebben jullie verder nodig?

We vragen op het aanmeldformulier naar je alcoholgebruik en je gezondheid om te beoordelen of je in aanmerking komt voor hulp via internet. En we vragen naar je leefsituatie om de behandeling op je af te kunnen stemmen.

Wat komt mijn huisarts te weten?

Bij aanmelding vragen we je naar de naam van je huisarts. Je huisarts wordt door ons op de hoogte gebracht van je deelname aan het online behandelprogramma. Ook vragen wij de huisarts ons per post of fax een verwijsbrief te zenden. Deze verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding van de online behandeling door je zorgverzekeraar.

Waarom wordt mijn zorgverzekeraar geïnformeerd?

Bij aanmelding voor de online behandeling vragen wij ook gegevens over je zorgverzekering. Deze gegevens zijn nodig zodat wij de kosten van je online behandeling in rekening kunnen brengen bij je verzekeraar. De zorgverzekeraar krijgt alleen te horen dat je een behandeling hebt gevolgd en krijgt geen informatie over de inhoud van jouw behandeling.

Wat staat er op het overzicht van de verzekeraar?

Als jouw zorgverzekeraar de rekening heeft ontvangen van een zorgaanbieder (in dit geval Brijder), stuurt je verzekeraar je een overzicht van de gemaakte kosten. Op dit overzicht wordt vermeld door wie je bent behandeld, maar niet waarvoor je bent behandeld. Voor deze online behandeling zal op het rekeningoverzicht 'GGZ Zorg Parnassia Groep' (de holding waar Brijder een onderdeel van is) worden vermeld.

Hoe verloopt de communicatie?

Alle communicatie met je persoonlijk behandelaar verloopt via het online behandelprogramma. Berichten stuur en ontvang je via een contactscherm. Je kunt nadrukkelijk aangeven wél e-mails te willen ontvangen. Je ontvangt dan een e-mail als je coach een reactie of antwoord in het contactscherm heeft gezet. Je moet deze optie zelf aanvinken, standaard is deze optie geblokkeerd.

Het is niet helemaal uitgesloten dat je tussentijds een e-mail van ons ontvangt, bijvoorbeeld in geval van technische storingen.

Tip: maak een hotmail-account of een gmail-account aan

Als je er zeker van wilt zijn dat anderen de e-mails van Brijder Verslavingszorg op jouw computer niet zien, maak dan een hotmail-account of een Gmail-account aan. Het grote voordeel van zo'n account is dat alleen jij op de hoogte bent van dit e-mailadres (en uiteraard alleen jij beschikt over inlognaam en wachtwoord).