Alcoholgebruik en jij

Alcoholgebruik en jij?

250x198+stoppen+met+alcohol.png

Verschillende klachten kunnen veroorzaakt worden door overmatig alcoholgebruik. Deze 4 ervaringsdeskundigen vertellen erover. Misschien herken je het? Lees verder over de invloed van alcohol op jou.

Alcoholgebruik en gewoonte

Claudia (44): "Ik drink mijn eerste glas tijdens het koken en de rest van de fles gaat in de loop van de avond leeg. Nu merk ik dat ik steeds eerder in de middag al zin in een wijntje krijg. Dat baart me een beetje zorgen. Ik wil graag minderen en probeer dat ook, maar tot nu toe wil het niet echt lukken. Ben ik verslaafd?"

Alcoholgebruik en werk

Jack (51): "Ik kan me de laatste tijd minder goed concentreren op mijn werk. Ik moet er veel meer moeite voor doen om scherp te blijven en werk op niveau af te leveren." Overmatig alcoholgebruik kan een nadelige invloed op de kwaliteit van je werk hebben.

Alcoholgebruik en slaap

Frank (64): "Voor het slapen drink ik 4 glazen wijn. Dan val ik makkelijker in slaap. Maar ik voel me overdag moe." Alcoholgebruik beïnvloedt de kwaliteit van slaap. Je slaapt makkelijk in, maar je slaapt minder goed door.

Alcoholgebruik en somberheid

Christel (35): "Ik voel me steeds vaker somber. Ik heb weinig fut, nergens zin in. Als ik alcohol drink, voel ik me beter." Alcoholgebruik lijkt somberheid te dempen. In werkelijkheid zorgt alcohol juist voor somberheid.