Vergoeding

250x198+stoppen+met+alcohol.png

Wil je hulp om te stoppen met alcohol drinken of wil je minder alcohol drinken? Is de drempel vanwege bijvoorbeeld angst of schaamte te hoog om dat via je huisarts en zorgverzekering te doen? Door een subsidie van Zorginsituut Nederland kun je onze hulp krijgen als je anoniem wilt blijven.

Gratis en anoniem hulp? Ga naar aanmelden.

Vergoeding via basisverzekering

Iedereen in Nederland moet verzekerd zijn voor zorg. Het basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, apotheek en geestelijke gezondheidszorg. Dat betekent dat hulp bij alcoholproblemen wordt vergoed, maar dat een eigen risico van toepassing is. Hoe hoog jouw eigen risico is kun je nakijken in je polisvoorwaarden. Of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Eigen risico

Afhankelijk van eerder gemaakte zorgkosten kan de behandeling onder het eigen risico vallen. Je betaalt dan aan je zorgverzekeraar. Het kan dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Dan geldt hetzelfde: je moet het bedrag dat je als eigen risico hebt afgesproken betalen, voordat medische zorg door je zorgverzekering wordt vergoed.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ga naar je huisarts en vraag hulp bij je alcoholprobleem. Samen kijk je welke behandelingen er bij jou in de buurt zijn en wat bij je past. Soms kan dat binnen de praktijk van de huisarts, maar het kan ook dat je verwezen wordt naar een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Je huisarts zal je dan een verwijsbrief geven. Je kunt je daarna aanmelden bij de instelling. Zij zullen je dan uitleggen hoe het verder gaat en welke behandelingen er zijn.

Anoniem blijven? Wil je niet naar je huisarts omdat je je schaamt of omdat je dat niet durft? Wil je wel hulp, maar wil je anoniem blijven? Ga dan naar Aanmelden Anonieme online behandeling alcohol, maak een account aan en vul de vragenlijst in. Dan bekijken we of je in aanmerking komt voor onze anonieme online behandeling.