Lees een aantal ervaringen van mensen die de online hulp van Alcohol onder Controle hebben gedaan. De namen van de deelnemers zijn veranderd, de ervaringen zijn echt.

Ervaring met online hulp van Betty (61): "Ik heb veel gehad aan de tips die mijn coach gaf. Ik had niet het gevoel dat ik er alleen voor stond. We dachten samen na over mijn situatie. Zo werd mij duidelijk wat ik kon doen om mijn alcoholgebruik te minderen".

Ervaring met online hulp van Jan (57): "Het leek me zo moeilijk om mijn borrel 's avonds los te laten. Daar kreeg ik goede begeleiding bij. En ik kan gelukkig nog steeds een levensgenieter zijn en af en toe een goed glas wijn drinken".

Ervaring met online hulp van Tamara (35): "Ik dronk vooral tegen de spanning. Als ik het moeilijk had, ging ik typen en stuurde ik mijn verhaal naar mijn coach. Al was het diep in de nacht. Dat luchtte op en vond ik erg fijn."

Ervaring van Matthijs (42) met online hulp: "Je moet het echt zelf doen. Dat is de belangrijkste les die ik geleerd heb. Het gaat echt niet vanzelf. Voor mij was online hulp een goede eerste stap, maar nog niet genoeg. Ik ben er nog niet en krijg verder andere hulp van Brijder."

Ervaring met online hulp van Irene (41): "Nooit gedacht dat alcohol drinken bij mij uit de hand kon lopen, maar mijn partner was het zat. Tijdens de online hulp werd me een spiegel voorgehouden. Daardoor werd mij veel duidelijk. Ik drink nu minder en mijn relatie is veel beter"

Ervaring met online hulp van Peter (59): "Ik heb de online hulp als zeer goede ondersteuning ervaren. Mijn coach was kritisch en soms streng, maar altijd opbouwend. Dat had ik precies nodig. Complimenten dus van deze kant!"

Ervaring met online hulp van Steve (35): "Fijne anonieme manier om ondersteuning te krijgen bij een moeilijk probleem".

Ervaring met online hulp van Martine (44): "Plezierig dat ik aan het programma kon werken wanneer dat uitkwam. De stappen lijken me goed doordacht en van belang voor heden en toekomst. Het programma stelt wel behoorlijke eisen aan je taalvaardigheid, dus lijkt me daardoor niet voor iedereen geschikt".

Ga naar Online hulp bij alcohol voor meer informatie over de online hulp.