Lees een aantal ervaringen van mensen die de online hulp van Alcohol onder Controle hebben gedaan.

Ervaring met online hulp van Philip: In bijlage een overzicht van de monitor. Als ik dit bekijk zie ik heel veel en voornamelijk groene balkjes (begin augustus buiten beschouwing gelaten). Dit stemt me zeer tevreden, 70 dagen zonder alcohol. Langs de andere kant begrijp ik dat dit slechts een begin is. Het gaat maar om een goeie 2 maanden uit mijn leven. Ik wil meer bereiken. Als ik deze grafieken bekijk zie ik een reeks groene balkjes, waar voor mij persoonlijk veel meer achter schuilt.
Mijn geluksgevoelsniveau is gestegen tot laat ons zeggen op een schaal van 10, tot 9 op 10. Ik heb zogoed als geen angsten meer, ik maak me geen zorgen meer, en heb meer zelfvertrouwen. Als ik pieker gaat het over praktische onbenullige dingetjes. Ik slaap goed, eet goed en communiceer goed en geniet van dit alles. Ik ga graag naar mijn werk. Ik heb een goede structuur opgebouwd en er is een goed evenwicht tussen werk en ontspanning.
Dit is allemaal lange tijd anders geweest. Ik had nooit gedacht dat ik mij zo goed zou voelen als nu.
Vele jaren zijn de gedachten aan, en het gebruik van alcohol bij mij dominant geweest. Er was gewoon geen tijd meer voor iets anders. Ik heb het gevoel dat ik de remmingen die ik vroeger alleen kon overwinnen door alcohol te gebruiken nu dagelijks op een nuchtere manier overwin. Of beter gezegd, ik moet ze niet meer overwinnen, alles gaat gewoon vanzelf. Dit maakt mij bijzonder gelukkig.
Dit alles heb ik voor een stuk te danken aan deze module en jouw persoonlijke reacties op mijn berichten. Deze geven mij een duwtje in de goede richting wat ik echt wel nodig heb. Daarom: hartelijk bedankt!

Ervaring met online hulp van Betty (61): "Ik heb veel gehad aan de tips die mijn coach gaf. Ik had niet het gevoel dat ik er alleen voor stond. We dachten samen na over mijn situatie. Zo werd mij duidelijk wat ik kon doen om mijn alcoholgebruik te minderen".

Ervaring met online hulp van Jan (57): "Het leek me zo moeilijk om mijn borrel 's avonds los te laten. Daar kreeg ik goede begeleiding bij. En ik kan gelukkig nog steeds een levensgenieter zijn en af en toe een goed glas wijn drinken".

Ervaring met online hulp van Tamara (35): "Ik dronk vooral tegen de spanning. Als ik het moeilijk had, ging ik typen en stuurde ik mijn verhaal naar mijn coach. Al was het diep in de nacht. Dat luchtte op en vond ik erg fijn."

Ervaring van Matthijs (42) met online hulp: "Je moet het echt zelf doen. Dat is de belangrijkste les die ik geleerd heb. Het gaat echt niet vanzelf. Voor mij was online hulp een goede eerste stap, maar nog niet genoeg. Ik ben er nog niet en krijg verder andere hulp van Brijder."

Ervaring met online hulp van Irene (41): "Nooit gedacht dat alcohol drinken bij mij uit de hand kon lopen, maar mijn partner was het zat. Tijdens de online hulp werd me een spiegel voorgehouden. Daardoor werd mij veel duidelijk. Ik drink nu minder en mijn relatie is veel beter"

Ervaring met online hulp van Peter (59): "Ik heb de online hulp als zeer goede ondersteuning ervaren. Mijn coach was kritisch en soms streng, maar altijd opbouwend. Dat had ik precies nodig. Complimenten dus van deze kant!"

Ervaring met online hulp van Steve (35): "Fijne anonieme manier om ondersteuning te krijgen bij een moeilijk probleem".

Ervaring met online hulp van Martine (44): "Plezierig dat ik aan het programma kon werken wanneer dat uitkwam. De stappen lijken me goed doordacht en van belang voor heden en toekomst".

Ga naar Online hulp bij alcohol voor meer informatie over de online hulp.