FAQ online behandeling

Veelgestelde vragen over online behandeling

Ben je emigrant of expat? Drink je overmatig alcohol? Wil je van je alcoholprobleem of alcoholverslaving af? Probeer je minder alcohol te drinken, maar lukt het niet?

Online hulp van Alcohol onder Controle kan goed werken om een alcoholprobleem op te lossen. Juist als je expat bent en in het buitenland werkt of als je geëmigreerd bent, want je kunt inloggen wanneer het je uitkomt en hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil. Via de online behandeling krijg je hulp die afgestemd wordt op jouw persoonlijke situatie. Voor veel mensen is het een voordeel dat de hulp in het Nederlands is.

Thérèse: "In Zweden ging ik langzaam steeds meer alcohol drinken. We wonen sinds een paar jaar in Zweden door het werk van mijn man. Mijn man en ik hadden vaak ruzie over mijn alcoholgebruik. Door de online hulp kreeg ik het inzicht dat ik vooral alcohol dronk omdat ik me verveelde en last had van heimwee. De online hulp heeft uitstekend gewerkt. Ik ben veel actiever en voel dat ík ook weer mee tel. Ik leer Zweeds en sport een paar keer per week. Daardoor leer ik ook meer mensen kennen. Ik verveel me niet meer en heb minder last van heimwee. Ik drink nog wel af en toe een glas wijn. Maar ik drink niet meer iedere dag een fles wijn. Dat ik gewoon Nederlandse hulp kreeg was erg prettig."

Lees Ervaringen van andere deelnemers met online behandeling van Alcohol onder Controle.

Ga voor informatie over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik naar Feiten over Alcohol.

Of ga naar Aanmelden online behandeling alcohol